dilluns, 2 de gener de 2017

Obres de S.Sunet Urgellès al Municipi de Sant Cugat Del Vallès. Article Alfons Romero Vidal

Comença un nou any i amb ell, els bons propòsits que s'han de complir... Per la meva part un d'ells, és el de tornar a ficar-me a fons amb el Bloc familiar. Això no vol dir que no fes res l'any passat, sinó que tinc molta feina acumulada que vaig rebre i que no he pogut publicar, sempre per falta de temps.

Doncs bé, a inicis d'aquests 2017, vull començar ben aviat i amb força!

Des d'estiu, he rebut força coses molt interessants i algunes que encara he de rebre, pel que espero complir el propòsit i poder publicar-ho tot.

Una de les històries més boniques que va veure la llum l'any 2016, però que portava ja força temps abans de dedicació i una feina de recerca molt important, és la que us presento ara i que servirà per fer una bona sèrie de post al Bloc.

Amb els anys que porto amb el bloc, he tingut la sort de conèixer i contactar amb molta gent que m'ha aportat informació, quadres, etc. I que m'ha ajudat a entendre més les obres i tècniques que es feien servir per als quadres de Rajola. Vaig tenir la sort de contactar amb alguns membres de l'Associació Catalana de Ceràmica com l'Albert Telese, que va escriure un article sobre les obres publicitàries amb Rajola amb un apartat per l'obra de l'Avi. Doncs bé, fa un cert temps, va contactar amb mi en Alfons Romero Vidal president de l'Associació, perquè havia fet un important treball de recerca pel Municipi de Sant Cugat del Vallès, buscant obres de Ceràmica i quadres de Rajola. El fet era que es va trobar que hi havia un gran nombre de plafons de rajola que eren de l'Avi i amb la curiositat afegida que tenien diferents tipus de signatura. En concret, 10 quadres amb motius religiosos i un plafó de petit format.

D'aquests quadres, dos ja els havia publicat al bloc, el primer el 12/5/12, d'una Moreneta a Valldoreix i l'altre el 7/1/2014 d'un Sant Jordi a La Floresta. Amb tot i això, tinc feina per publicar els 9 restants!

L'article del senyor Romero, publicat al "Butlletí Informatiu de Ceràmica" de l'Associació, amb el número 12 (juliol -Desembre 2015) és molt interessant i porta un estudi acurat de les diferents signatures que l'Avi va fer servir en les diferents èpoques de la seva trajectòria.

Us deixo la mostra de l'article i ben aviat, publicarem les diferents obres que hi ha pel Municipi de Sant Cugat del Vallès.


Agrair a l'Alfons Romero la dedicació i el gran estudi que ha fet de l'obra de l'Avi.

Salut