dilluns, 1 d’abril de 2013

Obra de Salvador Sunet Urgellés: Los Niños de la Concha


De nou, un altre quadre que afegeix un altre tema que no se si podré esbrinar... 

Ja fa uns dies, vaig rebre un correu d'en Vicente De La Fuente que em feia arribar un parell de quadres que havia trobat a Canet de Mar. En Vicente és Historiador d'Art i el seu interes per l'Art va fer que es fixés en aquests quadres. Al estar un d'ells signat com "SUNET", va buscar referències i va trobar el Bloc. 

Després de revisar l'informació que em va fer arribar, un dels quadres que anava signat com " Joan Vicens" vàrem trobar que no era del Pare a la seva etapa a Ceràmiques Vicens. Segurament, és anterior a l'entrada del Pare i deu ser fet per en Joan Vicens directament.

De l'altre, no hi ha cap dubte, ja que porta la signatura i té moltes traces de la pintura de l'Avi. La curiositat i el que em fa voltar el cap, és que a més a més, porta el nom de "Joan Vicens". Com que ja m'he trobat que a altres quadres, l'Avi posava d'altres noms a l'altre banda de la signatura ( p.ex: " El Buen Pastor de Campins), això em fa pensar que deuen ser el nom de la persona o empresa que feia l'encàrrec.


Bé, doncs aquest altre quadre es de nou, un altre de Bartolomé Esteban Murillo, " Los Niños de la Concha", que representa a Jesús i San Joan Baptista de nens. L'original es troba al Museo del Prado.

El quadre es pot trobar a Canet de Mar, al carrer Verge de Montserrat, en una casa del segle XVII - XVIII.

Agrair a en Vicente les fotografies i dades que em va fer arribar.

Salut, Jaume

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Bon dia.

Enhorabona per la vostra tasca de recerca.

A casa meva de Corbera de Llobregat tenim varies obres de la familia Sunet i les factures originals de compra a l'any 1945 i 1946. Si voleu veure-les o que us faci fotografies estaré encantat de servir-vos. El meu correu és sergi.tort@gencat.cat.

Salutacions.

Jaume Sunet ha dit...

Carai!!! Quina troballa. Gràcies Sergi, em poso en contacte!