divendres, 20 d’agost de 2010

Obra conjunta de Sunet Ceramistes: Processó del Corpus del Segle XVIII

Quan vaig començar a fer aquest Bloc, tenia molt poca informació de les obres familiars, però una cosa que em va ajudar a decidir-me a buscar Obres, va ser la referència que en J.F.Ràfols feia de l'Avi i del Pare al seu "DICCIONARIO RÀFOLS de Artistas de Catalunya, Baleares y Valencia" (post del 4 de juliol del 2007). Quan en Ràfols parla de l'obra de l'Avi, comenta com obra principal: "En 1946 realizó un friso de trescientos azulejos policromados,con la representación de una Procesión del Corpus setecentista,para la decoración del reflectorio del "Mesón de las Golosinas" de Barcelona.

Com he publicat en diferents post del Bloc (Post del 4 i 5 de juliol de 2008, 20 de juliol i 5 d'agost d'aquest any), he trobat articles de "La Vanguardia" i nombroses referències a aquesta obra i d'altres que l'Avi va fer per el famós Mesón.

El Mesón, que es trobava al Portal de l'Àngel nº4 de Barcelona, va tancar les seves portes al 1992 i jo no trobava cap informació al respecte d'aquestes obres...pensava que amb la reforma del local potser havien desaparegut...

Doncs no, algunes d'elles encara es conserven i el famós quadre de la processió del corpus està molt ben conservat. La família propietària del Mesón , va conservar les obres quan van tancar el negoci, encara que algunes d'elles van desaparèixer amb el trasllat. Ells mateixos varen contactar amb mi i m'han permès veure personalment aquestes obres.

Tinc el Plaer de poder mostrar-vos el quadre de la processó del Corpus, i encara que les fotografies no tenen massa qualitat, crec que amb elles i amb el vídeo que he fet os podeu fer una idea de l'impressionant obra que van fer l'Avi i el Pare.

Agrair als propietaris d'aquestes obres el fet d'haver-les conservat amb tanta cura i que m'hagin permès publicar-les.

En posteriors post aniré publicant les altres obres que també conserven.

Moltes gràcies.


Salut, Jaume