dijous, 5 d’agost de 2010

Articles dels Artistes Sunet a "La Vanguardia"

L'altre dia, un amic em va enviar un link per anar a l'hemeroteca de la Vanguardia. És un servei molt complert, que et permet per exemple, veure les noticies del dia que vas néixer.

Però també te un altre servei: la cerca per noms o temes i et busca desde el 1881 fins ara a totes les edicions de La Vanguardia.

Naturalment, vaig fer cerca per "Sunet" i van aparèixer vàries noticies familiars, i entre d'elles, 5 que feien referencia a les obres de l'Avi. En realitat, 4 d'elles parlaven del mateix tema, "El Mesón de las golosinas Españolas" del que ja he parlat en repetides ocasions. Encara que el tema era conegut, aquestes notícies m'ha descobert algunes coses prou interessants:

Al 1919, l'avi va demanar permís per instal.lar un Forn a la Carretera de collblanch. Suposo que era el forn del taller del carrer Arizala...

Del tema "Mesón" una de les notícies, la de data de 16 de Gener del 1946 ja la vaig publicar al blog el 7 de juliol de 2008, ja que la meva Germana Anna en conserva l'original. Las altres tres m'han descobert coses curioses:

Primera, que el "Mesón" feia uns bonics lots per Nadal i els complementava amb obres originals d'artistes Catalans de l'època. dins d'alguns d'aquest lots, hi anaven quadres de ceràmica de l'Avi.

Segon, que el famós quadre de la processió del Corpus de tres-centes rajoles que es va fer per el Mesón, també i va col.laborar el Pare.

Els articles que os mostro, són del Desembre de 1945 (els de les Paneres Nadalenques) i del 1948 on parla de l'Avi i del Pare.

Espero poder mostrar aquest famós quadre ben aviat!!!

Salut, Jaume