divendres, 18 de setembre de 2009

Obra de S.Sunet Urgellès: Via Crucis Sant Boi, Pas IIAl iniciar el Blog, comentava que sabia de 7 ó 8 quadres de l’Avi i del Pare. A mida de parlar, sobre tot amb la família, vaig anar descobrint moltes obres que desconeixia i algunes d’elles, molt properes a llocs on he viscut força temps.


Ara en tenim un gran exemple del que deia. A partir d’avui, tinc el plaer de poder anar publicant 10 obres de l’Avi que hem retrobat a Sant Boi de Llobregat. Dic retrobat per que la curiosa història és que jo hi vaig viure 8 anys a Sant Boi , molt aprop de totes elles, i no en tenia coneixement, però quan vaig començar a fer el blog, la meva germana Carme em va comentar que el Pare li havia dit ,una vegada que les van veure, que tot el Passos del Via Crucis de Sant Boi eren fets de l’Avi.


Vaig anar a Sant Boi i vaig trobar, davant del meu antic pis, un dels quadres i a la Rambla un altre. Quan les vaig veure vaig tenir dubtes, ja que no estan signats, però vaig contactar amb tot un especialista, l’Albert Telese i ell em va indicar que per el tipus de dibuix i la gamma cromàtica utilitzada no hi havia dubte.


Tenia un altre problema, localitzar-los per poder fotografiar-los. Buscant per internet, vaig trobar un Blog que hi parlava: Animació del Patrimoni, un bloc molt interessant dels tècnics d’Animació del Patrimoni Cultural. Tenien un post del Via Crucis de Sant Boi i el de Sabadell (amb una foto d’un dels quadres).Vaig fer un comentari demanat més informació i en Guillem Mundet en va respondre que havia passat les dades al conservador del Museu de Sant Boi. Finalment, va contactar amb mi el Sr. Carles Serret, responsable del Arxiu Històric municipal de Sant Boi de Llobregat, que em va donar les dades dels quadres que encara quedaven.


Crec que inicialment hi havia 15 Passos, però en l’actualitat en queden només 10. Aquí os mostro el Pas II que el podeu trobar al Carrer Major nº1 de Sant Boi.


Vull agrair especialment la col.laboració d’Albert Telese i sobre tot les dades,informació del Sr. Serret i la seva cura en “cuidar” un patrimoni de tots.


Salut, Jaume1 comentari:

Xavier Sánchez i Torres ha dit...

Sempre he cregut que era important posar en valor aquests murals ceràmics. Desgraciadament, s'han perdut alguns d'ells per la desídia i la falta de protecció dels mateixos. Enhorabona per aquesta iniciativa... segur que el teu avi estaria orgullós.
Salutacions.