dissabte, 28 de novembre del 2020

Exposició D'Esplugues al Cel, Els Plafons de Santoral: Obra Salvador Sunet Pahissa, Mare de Déu del Vinyet

Bon dia! Avui volia recomanar una exposició molt interessant i que, a més a més, podeu trobar obres familiars...

A Esplugues de Llobregat, teniu dos museus dedicats al món de la rajola: Can Tinturé i "La Rajoleta", un davant de l'altre, al carrer Església. info: https://museus.esplugues.cat/presentacio

A Can Tinturé, ja tenen un quadre guardat de l'Avi, publicat al bloc el 14 de febrer del 2010, propietat del Museu de ceràmica de Barcelona, dipòsit MEL.


En concret, us vull parlar d'una exposició que estan fent a Can Tinturé fins al 14 de març, "D'Esplugues al Cel, Els plafons de Santoral", dedicada a plafons de rajola dedicats al Santoral. Una curiosa exposició, amb quadres i plafons molt antics i d'altres més contemporanis, però tots de gran qualitat. Doncs bé, dins de l'exposició podeu trobar un quadre del pare, Salvador Sunet Pahissa, de la Mare de Déu del Vinyet, d'una col·lecció particular. La curiositat del quadre és que data dels anys setanta i va signar amb el cognom...

En aquella època, el pare treballava ja per Tallers Vicens (al quadre hi posa la referència), però segons tenia entès i per altres obres trobades del pare quan treballava a Tallers Vicens, no signava els quadres... Curiós també que tinc la mateixa obra pendent de publicar, propietat d'una família de Sitges, que eren constructors i tenen uns quants plafons del Pare, signats igual. Potser va ser una tirada especial que es va fer al taller i per algun motiu, el Pare els va poder signar... Difícil saber el perquè, ja que no he trobat cap referència al respecte.

A l'exposició, també es pot trobar una litografia d'un plafó de l'Avi, d'un quadre a Sant Cugat, publicat al bloc el 4 de gener del 2017.

En fi, un bon lloc per anar una estona a veure grans plafons de rajoles!

Salut, Jaume.