diumenge, 2 de setembre de 2012

Obra de Salvador Sunet Urgellès: Façana Caves J.Miro


En la publicació al bloc del passat 8 de Juliol de 2009, “Segell Sunet” vaig rebre un comentari de Raquel Lacuesta que em deia el següent: Crec haver trobat unes ceràmiques de S. Sunet Urgellés en un edifici de les caves Miró de Sant Sadurní d'Anoia, prèviament dibuixades per l'arquitecte Cèsar Martinell, autor de l'edifici.

M'ho podeu confirmar?”

Jo vaig contestar que no en tenia coneixement, però que com l’Avi ja havia treballat per diferents Caves (Freixenet, Codorniu...), podria ser possible. Vaig buscar  i el que vaig trobar eren unes caves “Berral i Miró” (http://www.berralmiro.com), creades al 1992, però amb antecedents de final del segle XIX (Caves J.Miró). Per el que es veu, la seva seu central a Sant Sadurní d’Anoia, es un edifici del 1929 creat per l’arquitecte César Martinell (http://www.coac.net/martinell/). Aquest arquitecte, va realitzar moltes obres, entre les que em van cridar l’atenció les Cooperatives Vinícoles, ja que en elles hi havien uns importants plafons ceràmics obra d’en Xavier Nogués.

Encara no havia trobat el moment de passar-me per Sant Sadurní a buscar els quadres i veure si havia alguna cosa de l’Avi, quan l’altre dia vaig rebre un correu de l’amic Josep Calvet amb unes fotografies de l’edifici de “Cavas J.Miró”. Tota la façana te diferents murals amb el nom de la Cava, El seu “Xampany Noya” i un quadre de l’ampolla de Cava amb la signatura de l’Avi. Es veu que en aquest cas, l’arquitecte Martinell va contar amb la col·laboració de l’Avi, però de moment no he pogut trobar més dades...

Per si les voleu veure, les trobareu a la Plaça Manel Raventós cantonada carrer...César Martinell.

Gràcies Josep!!!

Salut, Jaume

1 comentari:

Mar ha dit...

Felicitats per la teva ascendència artista!
a lo millor t'interessa
Mercat de Cat
goo.gl/ZwxLl