diumenge, 20 de maig del 2012

Dades biogràfiques: troballes originals Salvador Sunet Pahissa


Nous “tresors” a mostrar...Continuant en la cerca de material, la meva germana Anna va trobar un petit tresor... es tracta d’una carpeta del meu Pare, on hi ha esbossos i dibuixos originals en paper de “calca”, on el Pare feia el dibuix original per poder “calcar-ho” a les rajoles...

Tal com parlo en les entrades del Bloc del 11 de juliol i 31 d’agost del 2010, dins del procés de creació d’un quadre, inicialment s’agafava una “plantilla” o es feia a mà alçada el dibuix. Doncs bé, majoritàriament, es feia el dibuix en paper de calca per passar-ho després a les rajoles. La troballa d’avui es una carpeta del Pare plena de mostres, tant de sanefes números i lletres, com de quadres ja fets.

Per exemple, tenim tot un Calendari agrícola amb els seus dotze mesos, diferents imatges de la Moreneta, rajoles de refranys, escuts heràldics, etc...Aquí os mostro alguns dels exemples més representatius.

En la mateixa carpeta, també trobem un llibret de l’Avi, amb diferents imatges de la Mare de Deu de Montserrat, que serviria com “mostrari” per les peticions de la gent que volia una imatge de La “Moreneta”,que com sabeu, és una de les que més varen repetir tant l’Avi com el Pare.

Com sempre, dins que aquests dibuixos, hi ha quadres que no sabem on es troben...però seguirem buscant...

Salut, Jaume