diumenge, 25 de setembre de 2011

Obra de Salvador Sunet Urgellès: Quadres façana Farmàcia Plana (I)


Des-de el mes de juny, que no tenia material per publicar. Tinc pendent de poder fer alguna “ruta”, ja que es veu que a Calafell i a el Vendrell, puc trobar obres del Pare i de l’Avi, però m’agafa una mica lluny…

El que si que tinc aprop és Girona. Doncs bé, l’altre dia,vàrem anar al centre històric de Girona a fer unes gestions i al tornar, vàrem fer un petit canvi al camí i passar per altres carrers (sempre anem per la Rambla Llibertat). Doncs resulta que va ser una bona decisió… ja que al costat de la Rambla, a l’alçada del Pont de Pedra, hi ha la Plaça de les Castanyes om vaig fer una troballa important: La Farmàcia Planas. Aquesta farmàcia ocupa una cantonada de la Plaça i te 4 quadres de l’Avi a la Façana!!!.

El motiu dels quatre quadres són uns Àngels amb “elements farmacèutics”, però tenen algunes característiques especials. Tots quatre estant signats encara que la signatura complerta només està en el primer, però en tots els quadres a sobre de la signatura de l’Avi, hi ha el nom de Joan Vives i curiosament, el segon cognom està “rascat” en tots els quadres. L’únic que puc dir ara per ara, és que crec que Joan Vives podria ser l’autor dels dibuixos originals…de l’esborrada del segon cognom, no puc dir res…continuaré investigant.

Em van dir que la farmàcia es va fer cap al 1919…El que si que puc indicar és que la signatura de l’Avi és com la dels primers quadres, per lo que deuen ser de principis del segle XX.

Bé, aquí os mostro el primer quadre…els altres ja vindran.

Salut, Jaume