dissabte, 7 de maig de 2011

Obra de Salvador Sunet Pahissa: Nostra Senyora de Les Arenes, camí dels Degotalls


Quan parlo amb la gent del tema d’aquest bloc, molts d’ells et volen ajudar i et comenten llocs on els hi sona haver vist algun quadre. Amb aquestes dades, començo a buscar per tot arreu, ja que algunes d’aquestes dades, finalment s’han transformat en troballes de quadres.

Una de les persones amb la que parlava sovint del tema,en Josep Calvet, que ja m’havia facilitat alguna fotografia d’un parell de quadres (post del 29 de juny de 2008 Rètol “La Pineda, Fiambres” i post del 15 d’Agost del 2008 Quadre Caves Codorniu), sempre em comentava que al Camí de Degotalls a Montserrat, hi havia nombrosos quadres de la Mare de Déu de diferents localitats catalanes, i que potser algun d’ells podrien ser de l’Avi o del Pare.

Coneixent la relació que va tenir l’Avi amb Montserrat (post del 23 de juliol del 2009: “Esment a les memòries d’en Josep Ferrer”), em va semblar bastant possible, però no trobava res per Internet i estava esperant poder trobar dates lliures a l’agenda per fer un viatge fins a Montserrat.

Entre mig de tot això, per les casualitats d’internet, vaig fer una troballa interessant. Vaig anar a parar al bloc Conèixer Catalunya (http://coneixercatalunya.blogspot.com) que es tracta d’un magnífic Bloc que parla de la nostra terra i de interessants excursions per la natura. En un dels seus post, parlava d’una excursió per el camí de Degotalls i es publicava una foto que em va semblar molt coneguda. Per el traça i la lletra no hi tenia cap dubte, era obre del Pare. Com que al article parlava de que tenien forces fotografies de imatges de rajoles, vaig enviar un comentari per demanar si me les podien fer arribar. Al dia següent, en Antonio Mora Vergés em va respondre molt amablement i em va fer arribar un parell de correus amb diferents imatges de Mares de Déu del Camí de Degotalls de les comarques del Vallès.

De les sis imatges que vaig rebre, ràpidament vaig descartar quatre que no són familiars, però hi ha una que la tinc en “consulta”, ja que sembla obra de l’Avi, i la que os presento avui, Nostra Senyora de Les Arenes de Castellar del Vallès, es obra del Pare.

Agrair a Antonio Mora Vergés i a la seva gent del Conèixer Catalunya, l’ajut i el material rebut i les futures col·laboracions, que de ben segur que en hi hauran.

Salut, Jaume